top of page

Jojoba Yağı Nedir?


Jojoba yağı, jojoba bitkisinin soğuk sıkım yöntemiyle işlenilmesi sonucunda elde edilen test edilip onaylanmış bir sıvıdır. 1970 yıllarının başlarında, Amerikanın yerlileri, jojoba yağını yaralarını tedavi etmede, ağrılarını dindirmede ve yanıkları tedavi etmede kullanırlardı. Cilt için gerekli vitamin ve mineralleri içeren bu yağ, cildi korur ve akne, ekzema ve sedef hastalığı gibi cilt problemlerini de tedavi eder.

Jojoba yağını diğer yağlardan ayıran en önemli özelliği, cilde yeteri kadar yağa sahip olduğunu hissettirmesidir. Bu sayede cildimiz gereğinden fazla yağ (sebum) üretimini durdurur. Bunun yanında, cilde derinden nüfus ederek, cildin nem seviyesini dengeler. Jojoba yağını en ilginç kılan şey ise, aslında cildimizin doğal olarak ürettiği sebuma çok benzemesidir. Bu özelliği ise jojoba yağını kuru cilt tiplerinden, hassas ve akneye meyilli tüm cilt tiplerine kadar, her cilt tipi için uygun kılar. Özellikle pürüzlenmeye meyilli yağlı cilt tipleri için birebirdir. Jojoba yağının bir diğer iyi tarafı ise çok yüksek bir temizleme özelliğine sahip oluşudur. Makyajı temizlediği gibi, aynı zamanda gözeneklere dolan fazla sebumu ve cilt pürüzlerini de giderir. Jojoba yağı, saç ve saç derisi de dahil olmak üzere vücudun her yerinde rahatlıkla kullanılabilir. Genellikle şampuan ve saç kremlerinde kullanılır çünkü saç ve saç derisini de besleyip nemlendirme özelliğine sahiptir.



Peki Ya Etkileri?


1. Siyah ve beyaz noktaları temizler.


2. Cilt pürüzlerini gidermede etkilidir.


3. Yağ üretimini dengeler ve kontrol eder.


4. Cildi derinlemesine ve uzun süreli nemlendirir.


5. Anti- iflamatuar ve ağrı dindirici etkileri vardır.


JOJOBA YAĞININ KULLANILDIĞI CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ


Beş farklı doğal yağ içerir:


1) Zeytinyağı: E vitamin açısından zengindir (anti-aging için etkilidir)


2) Ayçiçeği tohumu yağı: Sebum kontrolü, cilt yatıştırıcı ve antioksidan gibi özelliklere sahiptir.


3) Jojoba tohumu yağı : Vitamin ve mineral açısından zengindir. (sebum kontrolü ve derinlemesine temizleme)


4) Tatlı badem yağı: Nemlendirici ve kaşıntıyı engelleyici özelliklere sahiptir.


5) Üzüm çekirdeği yağı : Yaşlanmayı önleyici polifenoller içerir.


Hiçbir iritasyona veya problem yol açmadan cildinizi temizleyen tamamen doğal bitki özlü bir temizleme yağıdır. Bu ürünle gözeneklerinize dolan fazla sebum üretimini durdurabilirsiniz. Yağlı bir his bırakmaz ve hafif bir yapısı vardır.


Sebum dengenizi ayarlamayı bir de doğal yağlarla deneyin!



Kaynak:

bottom of page