top of page

Yabani İğde Nektarı ile Cildinizi Besleyin!

Yabani iğde, belki de şu anda güzellik ve bakım ürünleri piyasasında çok nadir kullanılan ancak faydaları saymakla bitmeyen yeni bir içeriktir. Gerçekten cildiniz için doğru bir içerik arayışındaysanız, belki de bulmak üzeresiniz!



Her ne kadar cilt bakım ürünlerinde henüz yeni kullanılmaya başlanan bir içerik olsa da, aslında tarihi Çin’in ortaçağ zamanlarına kadar dayanır. Sağlığa ve cilde olan yararlarıyla, yabani iğde, yapraklarından, çiçeğine, ve meyvesine kadar günümüzde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaya başlanmıştır.


Faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi bitkinin bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları şunlardır:



Vitamin Bakımından Zengindir:

Yabani iğde meyvelerinden elde edilen, yabani iğde özü, pek çok açıdan sağlığa yararlıdır ve çeşitli besleyici özelliklere sahiptir. Bu bitkinin özü, farklı vitaminler, mineral ve potasyum gibi sağlığa önemli katkıları olan maddeler içermektedir.


En önemli özelliklerinden biri ise bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bunun yanısıra, kanser, diyabet ve kalp hastalıkları gibi ciddi pek çok hastalığa da iyi geldiği bilinen antioksidanlar içerir.


Yabani iğdenin yüksek iyileştirici bir gücü vardır:

Cilde faydaları kısmına gelecek olursak, yapılan bir araştırmaya göre, yabani iğde bitkisi cildi uyararak, iltihaplanma (enflamasyon) gibi cilt rahatsızlıklarını giderir. Bu özelliği ile, akne ile savaşan cilt tipleri için ideal bir içerik olma özelliğini taşır çünkü bilindiği üzere akne, bakterilerin cilt yüzeyinde iltihaplanma oluşturmasıyla meydana gelen bir cilt rahatsızlığıdır.


Dahası, yabani iğde aynı zamanda, zararlı UV ışınlarına karşı da bir koruma kalkanı oluşturur. Yabani iğdenin aynı zamanda cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olduğunu, güneş yanıkları, cilt yüzeyinin soğuktan tahriş olması, ya da uzun süre yatakta hareketsiz kalan hastaların yaralarının iyileşmesinde de kullanıldığını söylesek çok da şaşırtıcı olmaz.


Saydığımız tüm bu akne iyileştirici, yaşlanma karşıtı ve pürüzsüz bir cilde kavuşma gibi özelliklerinden sonra artık yabani iğde kullanmamınız için hiç bir sebebiniz kaldı mı?


Sizin İçin Yabani İğde İçerikli Ürün Önerimiz




Tamamen doğal içeriklerden oluşan Purito markası, bu yazıda bahsettiğimiz tüm bu özellikleri içeren harika bir krem piyasaya sürdü. Purito Sea Buckthorn Vital 70 Krem ile, istenmeyen tüm cilt problemlerinize %70 oranında veda edebilirsiniz!


İçeriği yabani iğde meyvesi özünden oluşan bu krem matlaşmış, ışıltıısını kaybetmiş ve akneye meyilli ciltler için harika bir çözüm olabilir, bizden söylemesi!



Kaynak:

Bu blog yazısı aşağıdaki linkten alınmıştır

bottom of page