Galactomyces

Hyaluronik asit ve niacinamit gibi yeni bir cilt bakım ürünü içeriği deneme macerasına girmeye hazırsanız sizi galactomyces ile tanıştıralım. Çoğu Japon ve Kore yaşlanma karşıtı ürünün içinde bulunan fermantasyonun filtrelenmesiyle elde edilen bir içeriktir. Matlaşmış ve yorgun ciltleri parlatan, gözeneklerin küçülmesini sağlayan ve sebum üretimini kontrol eden bu yıldız madde, Kore kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez içeriklerinden biri olmuştur.

Galactomyces nedir?


İlk olarak Japonyada popülerlik kazanan galactomyces aslında bir çeşit mantardır!

Öncelikle“sake” içeceğinin içinde tespit edilen bu maya mantarı, eski çağlarda yaşlı “sake” üreticilerinin ellerinin kırışıksız ve pürüzsüz olmasından yola çıkılarak keşfedilmiştir ve o zamandan beri de Kore ve Japon esans ve tonik ürünlerinin anahtar içeriği olarak kullanılmaktadır.


Galactomycesin Cildimize Faydaları Nelerdir?


1. Cildinizin nem bariyerini güçlendirir.

Sake'nin fermantasyon sürecinden elde edilen vitaminler ve antioksidanlar cildinizin nem bariyerini dirençli hale getirir. Bu Kore’nin meşhur içeriği, cildinizi nemli tutar ve sizi UV ​​ışığı ve kirlilik gibi çevresel stres faktörlerinden korur.


2. Gözeneklerin küçülmesini sağlar.

Asian Journal of Beauty and Cosmetology'de yapılan bir araştırmaya göre, %97 galactomyces fermentasyonu içeren bir esansın veya toniğin kullanılması, gözeneklerin görünümünü büyük ölçüde en aza indiriyor. Sizce de heyecan verici değil mi?


3. Sebum üretimini control altına alır. Aynı çalışmada araştırmacılar, lekeye eğilimli cildi %97 galactomyces fermantasyonu ile yapılan bir esansla tedavi etmenin sebum üretimini %64 azalttığını keşfettiler. Parlak T bölgeleri için endişelenenler için harika bir haber!


4. Akne görünümünü azaltır. Yukarıdaki aynı çalışmada, araştırmacılar galactomyces kullanılarak yapılan bir esans veya tonik kullanmanın akne lezyonlarını en az %9 azalttığını keşfettiler.


5. Siyah noktaları azaltır.

Bu çalışma, %10 konsantrasyona sahip galactomyces içerikli bir esans veya tonik kullanmanın ciltte hiperpigmentasyon görünümünü azaltmaya yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.


6. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

Sake damıtma tesislerindeki yaşlı sake işçilerinin ellerinde görüldüğü gibi, galaktomisinlere sık sık maruz kalınması ve kullanımı, yüksek antioksidan konsantrasyonu sayesinde yaşlanma belirtilerini büyük ölçüde yavaşlatır.



Galactomyces'i kimler kullanmalı?


Kore cilt bakım ürünlerinde bu kadar popüler oluşunun nedeni hemen hemen her cilt tipinin galaktomisinlerden faydalanabilecek olmasıdır. Aşağıdaki cilt tipleri ve sorunları özellikle galactomyces'ten fayda sağlayacaktır:

• Büyümüş ve tıkanmış gözenekler ve siyah noktalar

• Yağlı cilde sahip kişiler

• Mat bir cilt yapısına sahip olanlar

• Kapalı komedonlar

• Cildi dış ortamdan kolaylıkla etkilenen kişiler



Kaynak:

https://www.cosmo.ph/beauty/skin/galactomyces-benefits-a4490-20200408

https://stylestory.com.au/what-is-galactomyces-and-why-does-skin-love-it/

https://www.kojabeauty.com/korean-skincare-101-galactomyces-skin-benefits/