top of page

Centella Asiatica Mucizesi


Daha önce hiç doğal bir şekilde, parlayan bir cilde, nasıl ulaşacağınızı merak ettiniz mi?


Bazı insanlar doğuştan böyle bir cilde sahip olabilir, ancak akneye meyilli bir cildiniz var ise onu doğal olarak ışıldayan pürüzsüz bir cilde dönüştürebilirsiniz. Peki bunu nasıl mı gerçekleştireceksiniz? Elbette Centtella Asiatica ile! Eğer akneden veya akne yaralarından şikayetçiyseniz, lütfen bu yazıyı dikkatle okuyun!





“ Gotu Kola” olarak da bilinen Centella Asiatica bitkisi Puritonun Centella serisinin ana kahramanıdır.


Aslında Centella Asiatica bitkisi, doğal, güvenilir ve temiz içerikleriyle bilinen Kore’nin en ünlü markalarından Purito’nun çoğu ürününün içeriğinde bulunan mucizevi bir bitkidir. Pek çok rahatsızlığın yanı sıra cilt problemleri için de kullanılan bu bitki, aslında tam 3000 yılı aşkın bir süredir medikal tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Tarihi 3000 yılı aşkın bu bitki, nasıl tıbbı amaçlarla kullanılmaya başlandı?

Bu bitkiye ingilizcede “tiger grass” yani kaplan otu denilir. Bu ismi alışı bundan 3000 yıl öncesine dayanır. Centella Asiatica bitkisine yaralarını değdiren aslanların, bitkiye değdirdikleri yerlerdeki yaralarının diğerlerine göre çok daha hızlı iyileşmesi gözlemlendikten sonra, geleneksel tıbbın en önemli çarelerinden biri haline gelmiştir. Hindistan, Çin, Sri Lanka ve tropikal bölgelerde yetişen bu bitki, Hint geleneksel tıbbının babası olarak da bilinen Charaka’ya göre yaşlanmayı engelleyici özelliğine sahip çok önemli bir bitkidir. Pek çok bilimsel makalede en önemli 10 anti-aging özelliğine sahip bitkilerden biri olarak da tanımlanır. Bunların yanısıra, Centella Asiatica bitkisi, refleks ve hafıza gibi sinir sistemi problemlerinin de iyileşmesine katkılarıyla bilinir.



Peki Centella Asiatica ne işe yarar?


Bu bitkinin çay şeklinde veya yemeklerde baharat olarak da kullanıldığı gibi son zamanlarda cilt bakım ürünlerinin de en favori içeriklerinden biri haline gelmiştir. Asiatic asit ve madecassoside asit içindeki önemli iki asit çeşidi ve içeriğinde B ve E vitaminin yanısıra pek çok amino asit de bulundurur. Akne yaralarını iyileştirmesinin yanında cildi yatıştırma, yaraları ve tahriş olmuş cildi iyileştirme özellikleri de son derece etkilidir. Bununla birlikte ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları ve koyu lekeleri giderme özelliği de anti-aging bakımda bu bitkiyi vazgeçilmez kılan özelliklerinden. Son olarak egzama, güneş yanıkları,dermatit ve sedef gibi cilt hastalıklarına da iyi geldiği kanıtlanmıştır.



Centella Asiatica ve Cilt Bakımı Ürünleri – PURITO Centella Serisi!





Centella Serisi Purito’ nun en çok satan serisi diyebiliriz! Serumdan, toniklere, kremlerden, göz kremine, yüz padlerinden güneş kremine kadar pek çok ürünün içinde kullanılan Centella Asiatica bitkisiyle sizlerin de favorisi olmaya aday.

Son zamanlarda piyasaya sunulan, parfümsüz bir serum olan Centella Unscented Serum ise yeni gözdemiz. Purito, Centella serisindeki ürünlerde uçucu yağları kullanmayarak cilt bakım rutininize tertemiz ve hassas ürünler eklemeyi hedefliyor. Parfümsüz versiyonları ise cildinizin parlaması için gerekli tüm temiz ve güvenilir içerikleri maksimum derecede ürünlerinize dahil ediyor! Bu ürünleri siz de cilt bakım rutininize ekleyin ve cilt bariyerinizi güçlendirirken akneye meyilli cildinizden kurtulun!



(Kaynaklar)

https://en.wikipedia.org/wiki/Centella_asiatica

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3834700/

bottom of page