top of page

Bir İçerik Hikayesi | C Vitamini



C Vitamini Nedir?

L-Ascorbic asit (LAA) olarak da bilinen saf C vitamini, portakal gibi narenciye meyvelerinde ve dermis ve epidermis olarak bilinen cildin iki katmanında da bol miktarlarda bulunan bir vitamindir. İnsan cildinde bulunan en yaygın antioksidantdır ve cildi serbest radikallerden korurken, aynı zamanda yaşlanmayla ortaya çıkan, kanserli serbest radikallerin oluşumuna engel olur. Yaraların iyileşmesinde v eve kolojen sentezinde de önemli bir rol oynadığı bilimsel olarak kanıtlanmış, cildimiz için çok önemli bir vitamindir. C vitamin aynı zamanda, cildin elastik ve daha sıkı kalmasını sağlayarak, ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumuna engel olur.



C Vitaminin Cilt Üzerindeki Etkileri:


1. Cilt Beyazlatıcı Etkisi Cildinize C vitamini içeren ürünler uyguladığınızda, melonin üretimi %40-50 oranında azalır. Oksidatif stress olarak bilinen,vücudumuza alınan oksijen miktarının dengelerindeki bozulma olarak açıklayabileceğimiz bir dengesizliği de azaltır. Bu durum giderilmezse, cildimizde donukluk ve cilt tonunda renk değişiklikleri oluşabilir.

2. Enflamasyon Karşıtı Etkisi Serbest radikaller cilt hücrelerimize zarar veren, enflamasyona ve yaşlanmaya neden olan birleşenlerdir. C vitamini suda çözülebilir bir besin olduğundan, serbest radikallerle savaşıp onları nötrler ve aynı zamanda bu radikalleri dengeler.

3. Cilt Elastikiyetini Arttırır C vitamin kolajen biosentezinde de önemli bir rol oynar. Kolajen sentezi esnasında, C vitamini cilt yapısını sıkılaştırmaya yarayan molekülleri düzenleyerek, cilt sarkmalarını ve ince kırışıklıkları azaltır.

4. Cilt Sıkılaştırıcı Etkisi C vitamini, cildimizin her ay düzenli bir şekilde ürettiği keratinocytes denilen cilt hücrelerindeki bir maddenin artmasına yardımcı olur. Ayrıca cilt yüzeyindeki ölü hücrelerden kurtulmada önemli rol oynayan epidermal lipitlerin sentezine katkıda bulunur.


C Vitamini İçeren Ürün Önerilerimiz: PURITO Vitamin Line

(Vitamin C Serum + Sea Buckthorn Vital 70 Cream)





















%10 oranında C vitamin ve %84 oranında hyaluronic asit içeren Vitamin C Serum akne yaralarını tedavi eder, çil ve koyu halka görünümünü azaltır ve aynı zamanda beyazlatma ve yaşlanma karşıtı etkileri vardır. * C vitamininin oksitlenme probleminin önüne geçmek için, güneş ışınlarından koruyucu kahverengi bir şişede üretilmiştir. Pompası ise ayrı bir şekilde paketlenmiştir. ** Hava, sıcaklık veya ışıkla teması halinde C vitamin oksitlenebilen bir maddedir. Pompasını sıkıca kapattığınızdan emin olarak, ürünü buzdolabı gibi serin ortamlarda saklayınız. The Sea Buckthorn Vital 70 Cream ise %70 oranında yabani iğde içerir ve bu yabani iğde meyvesi ise 2000 mg’a kadar C vitamin içerir. Cilt tonunu dengelemek ve nemsiz kalmış ciltleri besleyip, nemlendirmek için idealdir.


Kaynaklar:

bottom of page